top of page

Літня школа для студентів "Practicing Resilience - Preparing for Recovery"

27 червня - 7 липня 2024 року, в Хорватії, відбудеться літня школа для студентів "Practicing Resilience – Preparing for Recovery". Учасники школи з 8 різних католицьких університетів разом працюватимуть над темами стійкості й повоєнного відновлення. А сама школа стане місцем єдності, розвитку духу спільноти і солідарності через інтелектуальну, духовну та соціокультурну рефлексію.


Поки студенти активно готуються й купують подарунки для майбутніх нових друзів, ми детальніше розпитали Мирославу Чех, співорганізаторку від УКУ й координаторку, про школу.



Що це за школа? Яка її ціль?

Цьогоріч тематика школи присвячена стійкості й відновленню - “Practicing Resilience - Preparing for Recovery”. Організатори: Католицький університет Хорватії, Інститут європейських студій Нановіка Університету Нотр-Дам у США, Український католицький університет і Партнерство католицьких університетів. На школі будемо говорити про травма-інформований підхід, стійкість різних соціальних груп в умовах конфліктів і нестабільності, колективну травму, ідентичність, лідерство й соціальне служіння, а також про комплексне відновлення, яке починається з кожного з нас.


Які ваші очікування від школи?

По-перше, це нетворкінг, а також гарна можливість розповісти колегам з інших країн про українське сьогодення. Для студентів, це можливість розвинути навички командної роботи з представниками інших країн. І звичайно, це обмін досвідом.


Як відбувався відбір учасників школи?

Відбір відбувався на основі аналізу заявок студентів. Ключові складові відбору: мотивація (студенти готували мотиваційний лист, в якому, крім загальної мотивації участі, зазначали над якими проєктами хочуть працювати), громадська активність, служіння (переважно описувалось у резюме). Від УКУ на школу їде 20 студентів. Також буде 20 студентів з інших університетів, членів CUP (Catholic Universities Partnership).


Чи є у вас поради для тих, хто хоче спробувати податися на школу наступного року?

Чіткіше сформулюйте свої очікування, визначтеся зі сферою діяльності, яка релевантна до вашої спеціальності, а також запропонуте реалістичний проєкт. Успіхів!

Comments


bottom of page